Leerlingenorkest

Bij veel muziekverenigingen is het leerlingenorkest een ‘jeugdorkest’, dat bestaat uit jonge leden die muziekles krijgen. Dat is bij ons anders! De kracht van ons leerlingenorkest is dat ALLE leeftijden hierin kunnen meespelen; van 8 tot 88 jaar en van elk niveau. Of je nu net begint, of in het verleden al jaren hebt gespeeld en het instrument weer wilt oppakken. Over het algemeen mogen jonge leerlingen na 1 jaar les meespelen in het leerlingenorkest. En als je ervaring van vroeger hebt, kun je misschien direct meespelen.

Ons motto:

Muziek maken is leuk. Samen muziek maken is een feestje!
Leden leerlingenorkest Juliana Marken bij optreden
Leden leerlingenorkest Juliana Marken bij optreden
Leden leerlingenorkest Juliana Marken bij optreden

Onze optredens

Wij repeteren voor de optredens die wij tijdens het jaar geven. Zo spelen wij tijdens het voorjaarsconcert van onze vereniging en het koffieconcert van de Marker Havenfeesten, maar worden wij ook gevraagd voor de jeugddienst in de kerk en de kerstmarkt. Om het nog leuker te maken doen we ook gezellige dingen samen, zoals een uitje naar Walibi World!

Het leerlingenorkest is de opstap naar het fanfareorkest of de malletband. Als je een HaFaBra diploma B hebt behaald, kun je de overstap maken. Uiteraard mag je dan ook nog gezellig mee blijven spelen bij het leerlingenorkest. Samen muziek maken én plezier maken; dat is de kracht van het leerlingenorkest.

Dirigent Sascha

Het leerlingenorkest staat onder leiding van Sascha Ewouds. Zij speelt saxofoon vanaf haar 14e en op 17-jarige leeftijd startte zij met de vooropleiding van het conservatorium van Amsterdam. De hoofdopleiding saxofoon heeft zij gevolgd aan het Fontys Conservatorium. Daar volgde zij ook de opleiding HaFa-directie. 

Sascha dirigeert ook bij andere verenigingen. Daarnaast is ze saxofoondocente en tenorsaxofonist bij het Orkest Koninklijke Marechaussee.

Dirigente Sascha Ewouds
Lid leerlingenorkest Juliana Marken op altsaxofoon
Lid leerlingenorkest Juliana Marken op cornet
Lid leerlingenorkest Juliana Marken op drumstel

Ben je nieuwsgierig?

Kom eens kijken bij een repetitie of optreden! Wij repeteren elke vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur in dorpshuis Het Trefpunt op Marken. Je kunt uiteraard ook vrijblijvend om meer informatie vragen.

Wil je een muziekinstrument leren bespelen? Wij bieden allerlei muzieklessen aan: van individuele muziekles en algemene muzikale vorming tot samen leren spelen in ons ‘opstaporkest.’

Contact

Heb je vragen of wil je ons boeken voor een optreden? Stuur dan een mail aan info@julianamarken.nl.