joomla templates top joomla templates template joomla

Contact

Voor contact stuur een email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Historie

Gepost in Nieuws

Historie

Het Christelijk 
Fanfarekorps “Juliana” werd op 10 mei 1910 opgericht. Dit gebeurde nadat muziekgezelschap “Olympia” uit Monnickendam een aantal muzikanten uit Marken opriep om te spelen tijdens de festiviteiten rondom de geboorte van
 Prinses Juliana in 1909. De bij oprichting 8 heren tellende vereniging groeide aanvankelijk niet snel, in 1933 waren er nog slechts 15 leden, maar op den duur groeide de fanfare uit tot het huidige formaat. Hiernaast introduceerde Hein Zeeman tientallen jaren geleden tijdens een optreden het slagwerk en 40 jaar geleden was hij mede oprichter van de drumband. De drumband kreeg in de loop der jaren zelfs een extra jeugd drumband. Later werd de drumband de mallet-band, welke in die vorm nu nog steeds bestaat.

1001 g

Foto en Video

Gepost in Nieuws

Foto & Video

Via het menu aan de rechterkant van deze pagina kunt u afbeeldingen en filmpjes bekijken van onze activiteiten; een aantal hiervan gaan ver terug de geschiedenis in!

Regelmatig verschijnen er nieuwe foto's en filmpjes van activiteiten onze muziekvereniging.

Mocht u ook in het bezit zijn van foto's van vroeger of nu, dan ontvangen wij die graag! U kunt ze altijd opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welkom

Gepost in Nieuws

 

Welkom op de website van Christelijke muziekvereniging Juliana uit Marken

‘Juliana’ is een dynamische en gezellige muziekvereniging bestaande uit een fanfare orkest, een mallet-band en een leerlingenorkest.

Tijdens het jaarlijkse Donateursconcert in het voorjaar geven alle disciplines samen een optreden. Ook geven het fanfare orkest en de mallet-band gezamenlijk buitenoptredens, traditioneel gekleed in de Marker klederdracht. Daarnaast worden aparte optredens gegeven, zowel op Marken als ver daar buiten. U bent van harte welkom om eens naar ons te komen luisteren!


 

 

 

 

 

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30