joomla templates top joomla templates template joomla

Orkestdirigent

Gepost in Groot Orkest

Dirigent Henk Ummels kan met recht een muzikale duizendpoot worden genoemd.

 

 

Als trombonist en tubaist is hij sinds 1994 werkzaam bij Joop van den Ende theater producties waar hij ontelbare grote musicals heeft gespeeld. Tevens dirigeerde hij de Joop van den Ende musicals: ‘The Sound of Music’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Tarzan’,  ‘Joseph’ en ‘the amazing technicolor dreamcoat’.  Onlangs was Henk nog als muzikaal leider actief bij de Joop van den Ende musical ‘Wicked’.

Al sinds 1989 is Henk actief als dirigent in de Harmonie en Fanfare sector. Momenteel dirigeert hij bij het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen, het Zaans Showorkest, het Stedelijk Orkest Purmerend  en Chr. Muziekver. Juliana.

Bij de muziek uitgeverij ‘Molenaar Edition’ is Henk sinds 2004 verbonden als Artistiek Manager en hiermee verantwoordelijk voor de keuze van nieuwe uitgaven, arrangementen en composities die bij Molenaar worden uitgegeven.

Een ‘uit de hand gelopen hobby' (zoals hij dit zelf noemt) is het arrangeren voor Harmonie, Fanfare, Brassband en Bigband. Hij maakte zeer veel arrangementen in velerlei stijlen waarvan een groot deel bij ‘Molenaar edition’ zijn uitgegeven.